Поклони за Родитељску кућу и Геријатријски центар у Бањалуци

Срна
Поклони за Родитељску кућу и Геријатријски центар у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је поводом предстојећег Васкрса обезбиједио поклоне за Родитељску кућу у којој бораве малишани који се лијече од малигних болести, као и за Социјално-геријатријски центар у Бањалуци.

Предсједник Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести “Искра” Дијана Берић истакла је значај ове помоћи за Родитељску кућу, као и то да овај диван гест показује да малишани, који су ту смјештени, али и њихови родитељи нису сами и да институције брину о њима.

“Овај празник нам је свима мало другачији ове године, па тако и дјеци у родитељскј кући, али је неопходно да се придржавамо одређених мјера”, рекла је Берићева новинарима.

Она је истакла и значај подршке Владе Српске коју Родитељској кући пружа путем грантова за пројектне активности, без чега не би могла да функционише.

“Ситуација је сада другачија, али вјерујемо и надамо се да ће се опет изнаћи одређена средства за нормалан рад Родитељске куће и да њено функционисање неће бити доведено у питање”, рекла је Берићева.

Директор Социјално-геријатријског центра Винко Лолић рекао је да је ово лијеп гест предсједника Владе, те да ће поклони сигурно динијети позитивну енергију корисницима.

“Услови у Центру су сјајни, предузели смо све потребне мјере да бисмо у новонасталој ситуацији заштитили 320 корисника нашег Центра, који су и најрањивија категорија становништва”, рекао је Лолић, те изразио задовољство што у овом Центру нема обољелих од вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана