Поклони са неба доносе осмијехе на дјечија лица

 Јана Кезић
Поклони са неба доносе осмијехе на дјечија лица

БАЊАЛУКА Ваздухопловни клуб “Скајдајв” (Skydive) и ове године у сусрет празницима организује традиционалну додјелу новогодишњих пакетића на Спортском аеродрому у Залужанима, а поклоне ће малишанима с неба спустити Дједа Мразеви падобранци.

Из овог клуба позвали су све заинтересоване родитеље да сутра у 12 часова понесу пригодне поклоне и на тај начин обрадују своје малишане, јер ће како су рекли, “пакетићи падати с неба”.

Нагласили су да ће малишани добити и бесплатну фотографију, да би имали успомену на овај весели догађај.

Руководилац обуке и инструктор падобранства у “Скајдајву” Бобан Продановић каже за “Глас Српске” да су дуго размишљали како да организују подјелу пакетића, јер су у лошој финансијској ситуацији и да не могу свим малишанима да приуште пакетиће.

- Дошли смо на идеју да позовемо родитеље, да они набаве пакетиће и да дођу са дјецом, а да ми организујемо Дједа Мразове. Тако ће четворица наших падобранаца бити у костимима и скакати из авиона доносећи пакетиће - казао је Продановић.

Истакао је да све ће објективом забиљежити и професионални фотограф.

- Свако дијете ће се појединачно усликати са Дједа Мразовима и пакетићем, а родитељи ће моћи бесплатно да добију те фотографије. Осим тога за све учеснике ће бити припремљени топли напици - рекао је Продановић, додајући да ће родитељима на лицу мјеста дати даље упуте.

Ову занимљиву додјелу пакетића, како је рекао, организују већ двије-три године заредом, али на самом почетку одзив није био велики.

- Сваке године буде све више дјечице па је тако већ сада, за сутра имамо пријављених око 200 малишана. Надамо се да ће бити лијепо вријеме и ведро небо - рекао је Продановић.

Истакао је да су идеју о овој необичној подјели пакетића добили након што су то прво учиниле њихове колеге у Опатији у Хрватској.

- Тако смо и ми пожељели да урадимо исто. Дјеца су одушевљена када виде Дједа Мраза, а још посебно када виде да се падобраном приземљи, носећи у рукама поклоне. То им је веома занимљиво, а ми смо срећни, јер можемо да дјечици измамимо осмијехе на лицима - казао је Продановић.

Истакао је да су падобранци увијек спремни да одговоре на све захтјеве па им није проблем ни да подијеле пакетиће са неба.

- Сјећам се када сам био дијете, биле су то ратне године, а наши родитељи су се трудили  да нас обрадују пакетићима за празнике и свим нама је то остало у лијепом сјећању. Због тога смо сви свјесни да ће и овој дјечици то много значити, да ће то памтити током читавог живота, јер је ријеч о нечему што несвакидашњем - закључио је Продановић.

Пријаве

У Ваздухопловном клубу “Скајдајв” кажу да родитељи малишане могу пријавити на број телефона 065/423-258.

- Није обавезно најављивање, али је пожељно. Довољно је само да дођу на аеродром у Залужанима сутра у 11.30 часова, јер је у подне планиран почетак догађаја. На пакетићу стриктно мора да се нагласи име и презиме дјетета, да се не би десила замјена пакетића - казао је Продановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана