Поклон за Дан града: У центру Бањалуке постављен први сунчани сат

ГС
Поклон за Дан града: У центру Бањалуке постављен први сунчани сат

За Дан града, Бањалука је од Ротари клуба на поклон добила сунчани сат, који се налази на углу улица Грчка и Видовданска, а управо овај сат биће мјесто нових сусрета и успомена.

Како је рекао градоначелник, Драшко Станивуковић, Бањалука је за кратко вријеме добила чак три нове скулптуре, које су оплемениле градски амбијент.

“Прије свега, желим да честитам још једном Дан града. Оно што је важно напоменути јесте да је Бањалука у само 15 дана добила чак три скулптуре – тениску лопту, скултпуру рекета и сада овај сунчани сат. То раније није био случај. Све то даје душу граду, те скулптуре обиљежавају неку епоху и неко вријеме. Додатно ћемо оплеменити град, а управо ово мјесто биће локација гдје се окупља велики број људи. Оваквих садржаја немамо довољно али морамо радити на томе”, рекао је он.

Додатно, поручио је како Бањалука заслужује нешто овакво.

“Наш град је највећи град са ове стране Дрине и ми заслужујемо овакво нешто. Поред оних животних, приоритетних ствари, ми радимо и на овоме, како би оплеменили град”, рекао је он.

Предсједник Ротари клуба, Милан Матаруга, истакао је како идеја суначног сата датира још из времена короне.

“Данас грађанима Бањалуке, Ротари клуб у сарадњи са ротаријанцима из читавог региона поклања овај сат, на радост и уживање, јер ће ово мјесто бити ново мјесто уживања, дружења, састанака и добре приче. Ова идеја је старија од короне, а данас смо овај сат открили. Бањалука није имала ниједан овакав сат, ово је први, а исти је комплекснији, сложенији, бољи и љепши него други у региону”, нагласио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана