Показне вјежбе у основним и средњим школама

С. Б.
Показне вјежбе у основним и средњим школама

БАЊАЛУКА - Одсјек за послове цивилне заштите и Професионалне територијалне ватрогасно-спасилачке јединице почео је методско-показне вјежбе у свим основним и средњим школама на територији града.

- Циљ ових вјежби је да се континуирано подиже свијест ученика и наставног особља о могућим ризицима природних и других катастрофа. Фокус вјежби је на поступању по плановима заштите и спасавања - казали су из одсјека.

План је да у наредне двије године овакве вјежбе буду организоване у свим основним и средњим школама. Вјежбе су изведене у ОШ “Војислав Илић”, у централној у Крупи на Врбасу и подручним школама у Бочцу, Агином Селу и Крминама.

Према плану, вјежба ће 31. марта бити изведена у ОШ “Петар Кочић” у Колима и припадајућим подручним школама, а 13. априла у ОШ “Младен Стојановић” у Бронзаном Мајдану и припадајућим подручним школама.

- Напомињемо да ће вјежбама бити обухваћене и све подручне школе у свим руралним дијеловима Бањалуке како би се дјеца у овим школама упознала са поступцима у случају опасности, али то ће бити и прилика да се упознају са опремом Цивилне заштите и Ватрогасне јединице, што до сада нису имали прилику да виде - закључили су из одсјека.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана