Појефтињује ли јавни превоз у Бањалуци?

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Планирамо појефтињења јавног превоза за више од 25 одсто први пут у историји Бањалуке, како мјесечних тако и појединачних карата, док би карте за старије од 65 година биле потпуно бесплатне, рекао је градоначелник Драшко Станивуковић, након радног састанка са превозницима у вези са реформом јавног превоза која слиједи.

“Студија јавног превоза, која предвиђа бесплатан и повољнији јавни превоз, наћи ће се пред одборницима на сједници Скупштине града 27. фебруара”, навео је је Станивуковић.

Како каже, очекује и вјерује у једногласну подршку свих одборника у вези с овим питањем.

Према ријечима Дејана Мијића, директора “Аутопревоза ГС”, састанак је прошао у најбољем реду, преносе Независне.

“Састанком сам задовољан, а договорени су одређени кораци и рокови у правцу плаћања дуговања”, рекао је Мијић.

Како каже, надају се да ће све бити испоштовано.

“Састанак се односио на нејасноће у вези са студијом и предложеним одлукама, којима је циљ унапређење јавног превоза”, рекао је он.

Како додаје, ако би се ишло у набавку нових градски аутобуса, само један такав аутобус кошта од 300.000 до 750.000 евра.

“Ако овај град хоће нове аутобусе, онда мора или поскупјети карте, или уложити огроман новац”, рекао је он.

Додаје да се цјеновник карата неће мијењати, јер се нису стекли услови за то.

“Побољшања предвиђају да ту разлику од оне коју плаћају путници до економске цијене плати град умјесто грађана”, објаснио је он.

Подсјећамо да Студија јавног превоза предвиђа бесплатан јавни превоз за све пензионере те значајно повољнији превоз за све кориснике, као и повећан број полазака аутобуса на линијама.

Како је раније казао градоначелник Драшко Станивуковић, студијом је предвиђено да појединачна карта износи 1,5 КМ, док ће све мјесечне карте бити у просјеку за 25 одсто повољније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана