Појачане патроле у Бањалуци за безбрижан годишњи одмор

Невена Бунић
Појачане патроле у Бањалуци за безбрижан годишњи одмор

Бањалука - Због обијања станова или кућа и крађа за вријеме годишњих одмора, полиција ће током љета појачано обезбјеђивати и патролирати насељима с циљем заштите имовине грађана.

Закључак је ово са првог од серије састанака које ће представници савјета мјесних заједница одржати са делегацијама Полицијске управе Бањалука.

Част да први угости органе реда имао је Савјет МЗ Нова варош.

- То је био едукативан састанак. Становнике смо савјетовали да нас правовремено обавијесте ако примијете неке незаконите радње или сумњива лица у насељу и да запишу регистарске таблице непознатих возила. За вријеме годишњих одмора појачано ћемо патролирати како бисмо заштитили имовину грађана. Одржаћемо и састанке и у другим насељима поводом ове теме у договору са представницима локалне власти - рекли су у Полицијској управи.

Члан Савјета МЗ Нова варош Љубиша Гаврановић каже да сваке године одржавају састанке овог типа.

- Сарадња са полицијом је неопходна како би грађани безбрижно отишли на годишњи одмор убијеђени да њихова имовина неће постати плијен лопова - рекао је Гаврановић.

Истиче да је управо сарадња становника и полицијске управе довела до смањења крађа.

- У посљедњих неколико година смањен је број случајева обијања станова и кућа. Мислим да је већина становника информисана шта треба да ради у сумњивим ситуацијама - казао је Гаврановић.

У Савјету мјесне заједнице Лауш 1 кажу да је сарадња са полицијом на високом нивоу.

- У овим љетним данима имамо проблема са малољетним деликвентима који се окупљају на игралиштима. Претходних година било је и случајева крађа. Иако још нисмо одржали састанак са полицијом, увијек смо у контакту са њима поводом било каквих проблема - казао је предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш 1 Небојша Матић.

Савјети

Припадници Полицијске управе савјетују грађане како да на најмању мјеру сведу опасност од провала и крађа за вријеме годишњих одмора.

- Становницима свјетујемо да не остављају новац у кући, да о свом одласку обавијесте поуздане комшије или рођаке који би повремено обилазили стан и сакупљали пошту. Добро је и записати серијске бројеве скупљих уређаја, фотографисати и сакрити злато - навели су у Полицијској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана