Подршка за 36 пројеката удружења

Ј. Ст.
Подршка за 36 пројеката удружења

БАЊАЛУКА - Град суфинансира 23 пројекта удружења грађана, десет пројеката омладинских организација и организација за младе, као и три пројекта која ће бити реализована у Дому омладине.

Градоначелник Драшко Станивуковић уручио је у Дому омладине уговоре о суфинансирању ових пројеката изабраних путем јавног позива.

Нагласио је да на располагању за реализацију пројеката имају и новоуређени Дом омладине. Истакао је да је ребалансом предвиђено додатних 200.000 КМ на различитим буџетским ставкама, с обзиром на то да се током године врло често јаве значајни или пројекти који требају додатну подршку, а с друге стране када се јаве донатори за поједине пројекте, очекује се и учешће локалне заједнице.

Наташа Пивашевић из Удружења “Здраво да сте” казала је да у Дому омладине у оквиру пројекта “Дом омладине - простор за активне и креативне младе”, реализују више активности, попут часова модерног балета за све узрасте, музичке вјежбаонице, инфо-тачке локалног волонтерског сервиса те промоције цивилног сектора, односно представљања активности удружења за младе.

Један од подржаних је и пројекат “Мој допринос заједници” Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима града.

- Више од десет основних школа ћемо опремити дидактичким материјалом у чијем процесу израде су учествовала лица са интелектуалним потешкоћама - рекла је Гордана Илић из тог удружења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана