Подршка младима за покретање бизниса у ИТ сектору

Илијана Божић
Подршка младима за покретање бизниса у ИТ сектору

БАЊАЛУКА - Млади до 30 година, заинтересовани за покретање нових фирми у сектору информационих технологија, могу да се јаве Градској развојној агенцији која ће им омогућити потребну обуку, уз могућност и финансијске подршке за 20 кандидата који покрену посао.

Овај нови пројекат подршке Градске развојне агенције и партнера, чија је вриједност 418.105 КМ, подржан је на позиву Међународне организација рада (ИЛО) за пројекте за развој предузетништва на локалном нивоу.

- Од 45 достављених пројеката из БиХ, за финансирање је одабран пројекат Градске развојне агенције под називом "Подршка успостављању и развоју предузећа кроз успостављање новог механизма подршке за оснивање и развој фирми за лица млађа од 30 година" - саопштили су из Агенције.

Ријеч је о пројекту подршке покретању нових фирми за лица млађа од 30 година у области информационих технологија, укључујући области дигитализације, креативне индустрије и дигиталног маркетинга.

- Пројекат ће трајати 18 мјесеци. Имаћемо могућност да за 20 кандидата који региструју нову фирму додијелимо грантове вриједне 110.000 евра - истакли су из агенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана