Подјела кључних позиција у Бањалуци, одбори на чекању

Весна Поповић
Подјела кључних позиција у Бањалуци, одбори на чекању

Бањалука - Коалициони споразум о формирању власти на нивоу града данас тачно у подне потписаће СНСД, ДНС, СП, Уједињена Српска и одборник националних мањина Саша Чудић.

Партнери ће се окупити у изборној канцеларији новоизабраног градоначелника Игора Радојичића у Пословном центру СПЦ.

На тај начин биће потврђен ранији договор о формирању скупштинске већине, расподјели начелничких позиција у Градској управи и руководећих функција у предузећима и установама чији је оснивач град. Накнадно ће бити парафиран споразум о распореду мјеста у управним и надзорним одборима. Потврдио је то потпредсједник Градског одбора СНСД-а Срђан Амиџић.

- Дошло је до техничке грешке у анексу споразума који се бави управним и надзорним одборима. У списак је био укључен и Раднички универзитет. Пошто је планирано укидање ове установе, она није ни требало да буде дио договора. Нисмо хтјели да одуговлачимо са формирањем власти па смо то питање оставили за наредни период - казао је Амиџић.

Додао је да кадровска комисија СНСД-а још није утврдила ко ће преузети начелничке позиције која припадају овој странци.  

Према незваничним информацијама, Одјељење за финансије би могла преузети Радмила Стојнић, Одјељење за економски развој и стратешко планирање Раденко Лакетић, Одјељење за саобраћај и путеве Славиша Сандић, Одјељење комуналне полиције Миленко Летић и Одјељење за инспекцијске послове Петар Биличар. За начелника Одјељење за стамбено-комуналне послове помињу се Драженко Кењало, Драшко Илић и Зоран Поповић.

Потпредсједник ГО ДНС-а Будимир Балабан рекао је да би он требало да остане предсједник Скупштине града. Према његовим ријечима, на чело Одјељења за просторно уређење  требало би да дође Слободан Станаревић, а Одјељење за борачко-инвалидску заштиту би требало да предводи тренутни начелник Драгомир Кесеровић - казао је Балабан.

Социјалисти су задржали руководећа мјеста у Одјељењу за привреду и Одјељењу за образовање, здравство, спорт и омладину, те мјесто потпредсједника Скупштине града.

- О распореду појединих кадрова ћемо се накнадно унутар странке договорити - казао је предсједник ГО СП-а Раденко Комљеновић.

Према незваничним информацијама, Комљеновић, који је актуелни начелник Одјељења за привреду, требало би да настави тај посао и у наредне четири године. На осталим позицијама би требало да буду Драган Бањац и одборник Милан Милаковић.

Уједињена Српска је добила Одјељење за културу, туризам социјалну заштиту и удружења грађана, које би наводно требало да води Наталија Тривић.

Владајућу коалицију у Скупштини чиниће 11 одборника СНСД-а, четири ДНС-а, три СП-а, један Уједињене Српске и један националних мањина. Опозицију ће чинити четири одборника НДП-а, те по три СДС-а и ПДП-а. Миленко Јаћимовић ће дјеловати као независни одборник.

САВЕЗ НЕЗАВИСНИХ СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА

Начелници

Одјељење за општу управу

Одјељење за економски развој и стратешко планирање

Одјељење за финансије

Одјељење за саобраћај и путеве

Одјељење за стамбено-комуналне послове

Одјељење комуналне полиције

Одјељење за инспекцијске послове

Служба за заједничке послове

Директори

"Топлана" 

"Водовод" 

Спортски центар "Борик"

"Аквана" 

Центар за развој села

Бански двор

Дом здравља

Завод за изградњу 

ДЕМОКРАТСКИ НАРОДНИ САВЕЗ

Начелници

Одјељење за просторно уређење

Одјељење за борачко-инвалидску заштиту

Директори

Туристичка организација града

ЈУ Центар за социјални рад

ЈП Регионална депонија ДЕПОТ д.о.о.

СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА

Начелници

Одјељење за привреду 

Одјељење за образовање, здравство, спорт и омладину

Директори

ЈУ Центар за предшколско васпитање

Градско гробље

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана