Под лупом јавне установе и републичке институције

В. П.
Под лупом јавне установе и републичке институције

Бањалука - Извјештај комисије о контроли коришћења пословних простора града, и то оних које употребљавају јавне установе и републичке институције, ускоро би требало да буде готов након чега ће надлежним одјељењима бити достављене мјере које морају бити предузете за сваки појединачни уговор.

Потврдио је то шеф Одсјека за евиденцију и управљање имовином града Горан Бундало и додао да ће након тога комисија контролисати просторе која користе удружења од интереса за град те остали корисници.

- У трећој фази биће контролисани уговори о закупу пословних простора и зграда, а у четвртој уговори о закупу гаража - казао је Бундало.

Није могао прецизирати када ће тај посао бити завршен.

- Интерес града, али и закупаца и корисника је да се тај посао обави квалитетно како би се избјегле грешке и површност у раду. Оно што је сигурно, они који су уредно извршавали све своје обавезе према граду, који су користили просторе у складу са потписаним уговорима и као добри домаћини, немају разлога за забринутост - казао је Бундало.

Напоменуо је да је дужност града да води рачуна о својој имовини те да њоме управља на што ефикаснији начин како би били обезбијеђени већи приходи у буџету града, али и задовољавање потреба грађана.

На приједлог градоначелника Игора Радојичића именована је комисија која врши ове контроле како би биле предузете неопходне мјере према дужницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана