Почињу радови у центру Бањалуке, обуставе саобраћаја за викенд

ГС
Почињу радови у центру Бањалуке, обуставе саобраћаја за викенд

БАЊАЛУКА - У централној градској зони у Бањалуци данас почињу радови на увођењу једносмјерног режима саобраћаја.

Одјељење за саобраћај и путеве обавјештава грађане да ће од данас, 2. новембра до недјеље, 5. новембра бити извођени радови на имплементација мјера у циљу увођења једносмјерног режима саобраћаја.

"Предметни радови изводиће се у неколико фаза и то на начин да у четвртак и петак,  2. и 3. новембра саобраћај неће бити обустављен, док ће у дане викенда 4. и 5. новембра доћи до обуставе саобраћаја", објаснили су из Одјељења, те додали да се план активности састоји се од неколико радова.

"Тако ће се у четвртак, 2. новембра од 17. часова до један час иза поноћи у петак 3. новембра приступити уклањању хоризонталне саобраћајне сигнализације у Улици Краља Петра И Карађорђевића, од  Улице олимпијских побједника до Алеје Светог Саве и у Улици Првог крајишког корпуса, на дијелу од Улице олимпијских побједника до Улице Вука Караџића, без обуставе саобраћаја", појаснили су они, те додали да ће у петак 3. новембра од девет до 16 часова приступити уклањању хоризонталне саобраћајне сигнализације у Улици краља Петра И Карађорђевића, од Алеје Светог Саве до Булевара цара Душана и у Видовданској улици, без обуставе саобраћаја.

"У суботу 4. новембра  од седам  до 12 часова доћи ће до обуставе саобраћаја у Улици краља Петра И Карађорђевића, на дијелу од Олимпијских побједника до Алеје Светог Саве, док ће истог дана од 12 до 18 часова саобраћај бити обустављен саобраћај у Улици првог крајишког корпуса, од Олимпијских побједника до Улице Вука Караџића", истакли су они.

Додају да ће у недјељу 5. новембра,  од осам до 12 часова доћи до обуставе саобраћаја у Улици Краља Петра И Карађорђевића, од Алеје светог Саве до Булевара цара Душана, док ће од 12 до 19 часова доћи до обуставе саобраћаја у Видовданској улици.

Из Одјељења за саобраћај и путеве наводе да су, у зависности од временских услова, али и динамике извођења радова, могуће корекције планираних обустава саобраћаја.

"У току извођења радова биће обезбијеђена асистенција службеника Минисатраства унутрашњих послова Републике Српске", потврдили су они, те моле све учеснике у саобраћају за опрез и разумијевање, због отежаног одвијања саобраћаја за вријеме извођења радова.

Подсјећамо, да ове активности подразумијевају комплетно исцртавање нових линија и брисање већ постојећих, исцртавање неколико километара бициклистичких стаза, постављање паметних семафора, као и прилагођавање посебне траке за јавни превоз и таксисте, преносе Независне.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана