Почињу радионице у Дјечијој библиотеци “Борик”: Пут око свијета у кући од слова

Јелена Танацковић
Почињу радионице у Дјечијој библиотеци “Борик”: Пут око свијета у кући од слова

БАЊАЛУКА - Креативне радионице у Дјечијој библиотеци “Борик” почињу 1. марта, а малим читаоцима понудиће едукативни и креативни садржај који ће обухватити пут око свијета, драмско-рецитаторску радионицу и радионицу за предшколце те разговоре за тинејџере.

Библиотекарка Александра Чворовић рекла је за “Глас Српске” да чланови ове библиотеке нестрпљиво чекају почетак радионица.

Нагласила је да је циљ радионица развијање маште, комуникацијских и креативних вјештина те проширивање знања.

- Двије године смо паузирали због епидемиолошке ситуације, а за то вријеме издавали смо само дјечије књиге. На инсистирање родитеља, али и малишана, одлучили смо да кренемо са неколико радионица - казала је Чворовићева, која је и дјечији писац.

Истакла је да библиотека има дугогодишњу традицију у организовању креативних радионица за дјецу предшколског и школског узраста. Нагласила је да ће се радионице одржавати једном седмично.

- Радионице су едукативног и забавног карактера за дјецу узраста од три до седам година, а сваког четвртка имаће могућност да се играју, уче корисне ствари, цртају. Радионица “Пут око свијета” одржаваће се уторком од 19 до 20 часова за малишане од шест до десет година - рекла је Чворовићева.

За дјецу која исказују интересовање и таленат за глуму намијењена је драмско-рецитаторска радионица која ће се одржавати четвртком.

- За дјецу основношколског узраста која желе да развијају своје таленте за глуму и рецитацију сваког четвртка биће организоване радионице у времену од 20 до 21 час. Они ће добити прилику да стекну и усаврше комуникацијске и креативне вјештине - нагласила је Чворовићева.

Савјети о учењу, пријатељству, родитељима и љубави биће теме тинејџерских радионице.

- Разговори за тинејџере јесу за основце старости од 11 до 15 година, а савјетовалиште ће бити сваке прве суботе у мјесецу од 12 до 14 часова - додала је Чворовићева.

Цијене

Цијена радионица за чланове дјечије библиотеке износи 10 КМ мјесечно, док је радионица за тинејџере бесплатна.

Радионице се организују у јесењем (од октобра до краја децембра) и у прољећном периоду (од марта до краја маја).

- Драги родитељи, упишите дјецу у Дјечију библиотеку “Борик” и пружите им лијепо и узбудљиво дјетињство, обогатите и оплемените њихов мали живот и бићете поносни у какве ће људе израсти - рекли су из Дјечије библиотеке “Борик”. Пријаве за учешће на радионицама врше се на број телефона 051/257-194.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана