Почиње нова школа за труднице

К. Ш.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - У току је 12. циклус обуке трудница у Школи за труднице и родитељство, а до сада је у школи коју организује бањалучки Дом здравља обучено и припремљено око 200 задовољних будућих мајки.

- Циљ обуке, која је потпуно бесплатна, јесте пружити подршку будућим мајкама и омогућити им да се осјећају сигурно и информисано током цијелог процеса трудноће и порођаја - саопштили су из Дома здравља.

Према њиховим ријечима, кроз различите модуле и радионице труднице имају прилику да науче о физичким промјенама у трудноћи, правилној исхрани, вјежбама, психолошким аспектима трудноће и родитељства, као и практичним вјештинама као што су дојење, њега бебе и прва помоћ.

- Школу за труднице и родитељство чине три цјелине, а то су школа за труднице, психофизичка припрема за порођај и здраво родитељство - појаснили су из ове здравствене установе.

Обуку трудница врши мултидисциплинарни тим који чине доктори и медицинске сестре/техничари из области гинекологије, педијатрије, стоматологије, физијатрије и Центра за заштиту менталног здравља.

Све труднице које су заинтересоване за нови циклус обуке могу се пријавити путем званичне интернет странице Дома здравља Бањалука или путем телефона на број 051/247-323.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана