Почиње манифестација “Дани породице”: Традиционалне вриједности темељ здравог друштва

Јана Кезић
Почиње манифестација “Дани породице”: Традиционалне вриједности темељ здравог друштва

БАЊАЛУКА - У сусрет Међународном дану породице, 15. мају, Фондација “За породицу” и ове године организује низ занимљивих догађаја који ће трајати од сутра до 21. маја. Из фондације истичу да је фокус манифестације на очувању породице, као стуба друштва, за шта је потребан труд цијеле заједнице.

“Дани породице” почињу креативном инклузивном радионицом, у сарадњи са Сервис центром “Дајте нам шансу - Звјездице”, која ће бити одржана сутра са почетком у 11 часова у Дому омладине. Учесници ће заједно са терапеутима и стручним лицима разговарати о породици и њеном значају, а тема радионице је љубав. Поред занимљивих предмета које ће заједничким радом направити, усагласиће и текст Декларације о породици и љубави. У сарадњи са “ДИС позориштем” 15. маја у 20 часова биће организовано и позоришна представа “Комедија за одрастање”, која је хуманитарног карактера.

- Улаз је бесплатан, а испред сале биће постављене кутије за прикупљање новца за лијечење Дарије Карановић - саопштили су организатори.

Предсједник Фондације “За породицу” Драган Дакић рекао је за “Глас Српске” да је централни догађај манифестације предавање проф. др Александре Хаџић, о породици у савременом друштву, које ће бити одржано у Музичком павиљону “Стакленац” у парку “Петар Кочић” 16. маја са почетком од 19.30 часова.

- Јасно је и због чега, јер су ту сви немили догађаји који су се десили и који изгледа нису само инцидентног карактера, већ нажалост манифестација стања нације и друштва - рекао је Дакић.

Додао је да су до сада имали позитивна искуства у организовању манифестације.

- Економско оснаживање породице једно је од битних атрибута нашег рада. Због тога ће већ традиционални “Поносни сајам” бити одржан 20. и 21. маја на платоу испред “Крајишке куће”. На сајму ће учествовати произвођачи из породица са троје и више дјеце који из године у годину расту и нуде све оригиналније производе - казао је Дакић. Истакао је да је мото ове године “Чувајмо породицу”.

Друштво психолога

Драган Дакић је казао да ће током манифестације промовисати аспекте сарадње са Друштвом психолога Републике Српске.

- Промовисаћемо нашу сарадњу, а између осталог и пуштање у оптицај платформе за психолошку подршку и савјетовање уживо, гдје се пријавило више од 30 психолога - рекао је Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана