Почиње крпљење ударних рупа

Сања Амиџић
Почиње крпљење ударних рупа

Бањалука - Санација ударних рупа на градским и приградским саобраћајницама почеће током овог мјесеца.

Како је објаснио начелник Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја Зоран Новаковић, радови почињу раније него лани, јер има путева на којима је угрожена безбједност саобраћаја.

- Много је улица са оштећењима, тако да ћемо у овом мјесецу извођачима радова уплатити дио новца за санацију и уколико дозволе временски услови, радови би требало ускоро да почну - казао је Новаковић.

Додао је да ће саобраћајнице у градској зони санирати предузеће "Нискоградња", а у приградској "Козарапутеви".

- За одржавање саобраћајница у граду из буџета је планирано 600.000 марака, док ће иста сума бити издвојена и за обнову путева у приградским насељима - казао је Новаковић.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Старчевица Ђорђе Кнежевић рекао је да је већина саобраћајница у овом насељу у лошем стању.

- Видљива су и бројна оштећења у улицама Српских устаника, Огњена Прице, Рајка Боснића, те у Тузланској улици. Веома критична је и улица Мајке Југовића - рекао је Кнежевић и додао да ће данас градским властима предати допис за санацију насталих оштећења.

Са истим проблемом сусреће се и његов колега Обренко Славнић из Савјета мјесне заједнице Лазарево један.

- Недавно смо градским властима упутили захтјев за санацију оштећења у улици Илије Гарашанина и добили смо одговор да та саобраћајница није ушла у програм редовног одржавања за ову годину - објаснио је Славнић.

Ништа боља ситуација није ни у приградским насељима, гдје су оштећени бројни путни правци.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Врбања Богдан Марјановић рекао је да је дио главног пута у дужини од 200 метара остао неасфалтиран након завршетка изградње канализације у овом насељу.

- Проблем имамо и у улици Јоакима Вујића гдје смо дошли у ситуацију да возачи не смију да иду том саобраћајницом, јер је уништена - рекао је Марјановић.

Макадамски путеви

За одржавање макадамских саобраћајница на подручју града у току ове године из буџета је планирано да буде издвојено 250.000 марака.

- Највише новца биће издвојено за санацију потпорних зидова у укупном износу од 90.000 КМ - наведено је у Програму заједничке комуналне потрошње за ову годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана