Почиње кошење зелених површина

А. С.
Почиње кошење зелених површина

Редовно кошење и одржавање травнатих површина почеће за викенд у неколико дијелова града, казао је за “Глас Српске” начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Због топлијег времена током зиме и виших температура, вегетација је почела раније и већ сада у граду на неколико мјеста постоје критичне локације, због чега су надлежне службе нешто раније него обично изашле на терен.

- Топлија зима довела је до тога да су трава и шибље већ достигли критичан ниво, због чега смо одлучили да службе прољећно одржавање почну нешто раније него што је то до сада био случај - истакао је Билчар.

Како је навео, дио радника “Тамариса” ће прво косити траву код кружног тока на Лаушу, на Булевару Цара Душана, те дијелу око “Тржнице” и Ферхадије, док ће други дио косити травнате површине дуж Булевара војводе Степе Степановића.

- О даљим локацијама благовремено ћемо обавијестити грађане. И поред тренутне епидемиолошке ситуације, наше службе настављају са радом како бисмо грађанима обезбиједили чист и уредан град - казао је Билчар.

Додао је да ће радници, поред кошења травнатих површина, орезивати и уклањати шибље, сува стабла и грање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана