Почиње изградња вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу

Александар Стојановић
Почиње изградња вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу

Бањалука - Градња вртића и мјесне заједнице у оквиру вишенамјенског објекта на Петрићевцу требало би да ускоро почне, након што је ових дана успјешно окончан тендер за избор извођача радова.

Петрићевац тренутно нема дјечији вртић у саставу Центра за предшколско васпитање и образовање, а изградња овог објекта  много ће значити за мјештане тог насеља.

- Како је планирано, нови вртић намијењен је за смјештај око стотину дјеце. Према пројекту, будући објекат дјечијег вртића је приближно квадратне основе, са приземљем и спратом. Подијељен је у двије функционалне цјелине, прва за дјецу вртићког узраста од три до шест година, а друга за дјецу јасличког узраста од једне до три године - рекли су из Одјељења за комуналне послове.

Када је ријеч о објекту мјесне заједнице, у његовом приземљу предвиђени су мултифункционална сала капацитета до 100 мјеста за сједење и два пословна простора, а на спрату објекта предвиђене су канцеларије за мјесну заједницу, сала за састанке, те простор за удружење пензионера.

За изградњу вртића и мјесне заједнице град је аплицирао за донаторска средства Владе Србије.

- Амбуланта је недавно завршена и сада би, по окончању тендерских процедура и потписивања уговора са изабраним извођачем, требало да започне и градња вртића и мјесне заједнице, за шта је Влада Републике Србије издвојила додатних 800.000 евра - рекли су у Одјељењу за комуналне послове.

Вриједност посла је 1,7 милиона КМ, а план је да комплетан објекат буде пуштен у функцију до краја сљедеће године.

 

Амбуланта

До сада је у склопу мултифункционалног објекта завршена  амбуланта породичне медицине.

- Град је за потребе изградње амбуланте из градске касе издвојио 210.000 КМ, а мјештани Петрићевца су коначно добили савремену здравствену установу - рекли су из Одјељења за комуналне послове.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана