Почиње изградња амбуланте у Колима

Данијела Стоканић
Почиње изградња амбуланте у Колима

Бањалука - Изградња објекта амбуланте породичне медицине у мјесној заједници (МЗ) Доња Кола ускоро би требало да почне, рекао је начелник Одјељења за друштвене дјелатности Раденко Ђурица.

Према његовим ријечима, пројектна документација за заједнички објекат амбуланте и канцеларије мјесне заједнице у МЗ Доња Кола је у завршној фази.

- У току је и рјешавање имовинско-правних односа за амбуланту у Бистрици - рекао је Ђурица и додао да, због ограничених буџетских средстава за њихову изградњу, у ове двије године амбуланте ће добити само три мјесне заједнице. Подсјетио је да је рок за завршетак изградње амбуланте у Бочцу и Борковићима идућа година.

- По завршетку ових објеката планирано је и њихово опремање неопходном медицинском опремом и канцеларијским намјештајем - рекао је Ђурица.

Додао је да су МЗ Ада, Сарачица, Дракулић, Куљани, Српски Милановац, Чесма, Пријечани и Паприковац мјесне заједнице које ће још неко вријеме чекати на изградњу амбуланте породичне медицине.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић каже да је срамота да ово насеље још није добило амбуланту породичне медицине.

- Списак недостајућих објеката амбуланти, међу којима су и Пријечани, Скупштина града усвојила је 2011. године. Прошле су четири године у нади да ће почети њена изградња, али од тога неће бити ништа - рекао је он. Мјештани овог насеља, како каже, регистровани су у амбулантама у Залужанима и Лазареву.

- Старија популација, која је регистрована у Залужанима, до амбуланте ишла је преко моста којег тренутно нема па је приморана да иде околним путем - казао је Тојагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана