Почетком августа исплата субвенција за приватне вртиће

К.Ш.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Субвенција за приватне вртиће за мјесец јул биће исплаћена најкасније до 5. августа, поручио је градски менаџер Бојан Кресојевић.

Он је упитао да ли појединци који воде групу родитеља уопште имају интерес да се статус дјеце у приватним вртићима побољша. 

- Поједини грађани су уплашени да ли ће бити исплаћена повећана субвенција за јул, иако мјесец није завршен, а не реагују на чињеницу да Скупштина Града није усвојила резолуцију о изједначавању субвенција, иако је резолуција приједлог те групе – навео је Кресојевић.

Према његовим ријечима, питање исплате прошлогодшњих субвенција упућују Градској управи, иако је скупштинска већина била против ребаланса за 2023. годину, а и данас је против ребаланса за 2024. годину.

- Ово је прва градска администрација која је увела субвенције за приватне вртиће и повећала их на 150 КМ, док је скупштинска већина била против реалокација за повећање средстава на овој ставци – истакао је градски менаџер.

Како каже, Град Бањалука редовно измирује своје обавезе, за разлику од Владе Републике Српске која је у јулу исплатила субвенције за стамбене (ИРБ) кредите за март мјесец.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана