Почео „Тротоарт“: Изузетне акробације, плес и забава на сваком ћошку (VIDEO)

Г.С.
Foto: Бањалука.рс.ба

БАЊАЛУКА - Одлична атмосфера, плес, пјесма, фантастичне акробације – ово је само дио онога што је обиљежило отварање још једног фестивала уличних свирача и забављача „Тротоарт“.

- Бања Лука дочекује још један свој фестивал „Троторарт“ – фестивал који волимо. У ова три дана, наши бањалучани али и туристи моћи ће да уживају у многобројним акробацијама, анимацијама, представама. Вечерас ће улице нашег града бити пуне дјеце, омладине, свих генерација који ће имати прилику да гледају најбоље умјетнике из цијелог свијета – од Уругваја па до наших домаћих извођача – казао је градоначелник Драшко Станивуковић

Поручио је и то како овај фестивал из године у годину расте, те да је Бања Лука и те како препознатљива због различитих догађаја који се дешавају.

Савјетница градоначелника, Милада Шукало поручила је како је ријеч о фестивалу који сваке године привуче велики број туриста у наш град.

-У ова три дана представиће нам се учесници из 15 земаља. Ове године имамо и додатне активности као што је исцртавање мурала, радионице за дјецу, стрип радионце, а поред умјетника из Милана, Италије који плешу на џиновским цвјетовима, ту су и „Хаос аниматори“ који увијек увелесе наше суграђан – поручила је она.

У име Градског тамбурашког оркестра, Споменко Гузијан нагласио је како је ово трећи по реду „Тротоарт“ који се одржава , те да већ постаје и јубиларни.

-  Имамо искуство у организовању оваквих и сличних догађаја. Када је ријеч о „Тротоарту“, морам да кажем да је ово један заиста грандиозан,  културно – туристички догађај. Важно је да се на фестивалу приказују и профестионалци, али и аматерски забављачи. На седам позорница одвијаће се разни догаћаји – многе радионице, имаћемо прилику да видимо и живе статуе, радионице пантомиме, сликања, музике – истакао је он.

Фестивал „Тротоарт“ се одржава у периоду од 7. до 9. јуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана