Почео „ТротоАрт“: Феноменални наступи, музика и плес на сваком ћошку

ГС
Почео „ТротоАрт“: Феноменални наступи, музика и плес на сваком ћошку

БАЊАЛУКА - Феноменална атмосфера владала је синоћ на улицама Бањалуке, гдје је уз музику, плес и забављаче на сваком ћошку почео тродневни Фестивал уличних забављача „ТротоАрт“.

-Улице Бањалука су никада веселије, препуне насмијаних лица, што и јесте наш сан, наша жеља, да Бањалука увијек буде раздрагана, пуна љубави, оптимизма и да увијек буде пјесма, музика, да једна веселост провејава улицама нашег града. То је оно што нуди Тротоарт, једну љубав, радост, веселост, музику и умјетност на улицама – поручио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Овогодишњи учесници „ТротоАрта“, њих више од 240, како домаћих, тако и међународних умјетника нуде разнолик садржај свим суграђанима и посјетиоцима града на Врбасу, а како истиче градоначелник управо „ТротоАрт“ је један од нових фестивала који се одржава другу годину и који доноси један нови концепт урбане умјетности на улицама Бањалуке.

Савјетница градоначелника за друштвене дјелатности, Милада Шукало изразила је задовољство што су на овогодишњем Фестивалу уличних забављача испуњени сви претходно постављени циљеви и што ће Бањалучани, али и сви посјетиоци имати прилику да уживају у тродневном спектаклу.

-Захваљујући енергији, ентизијазму и посвећеном раду на овогодишњем фестивалу Бањалучани, али и сви посјетиоци имаће прилику да на улицама нашег града уживају у наступима преко 240 извођача из шест земаља. Оно што је најважније је да на овом фестивалу наши домаћи умјетници имају прилику да наступају и публици презентују своја умијећа – истакла је она, те искористила прилику да позове све суграђане да се придруже спектаклу који ће сутра од 21 час приредити француски театар „Транс Експрес“, који ће извести урбану оперу на отвореном „Велике лутке и добошари“.

Шукало је истакла да је ово пројекат који заједно раде Град Бањалука и Градски тамбурашки оркестар, уз подршку Делегације Европске уније у БиХ и Мисије ОЕБС-а.

Предсједник Градског тамбурашког оркестра, Споменко Гузијан казо је да овогодишњи фестивал почео уз звуке тамбуре.

– Градском тамбурашком оркестру, као једном од организатора, прошле године био је изазов наћи умјетнике учеснике, а ове године су нам се сами јављали са жељом да дођу да наступе на „ТротоАрту“  – казао је он.

Након синоћњих наступа, сјајан програм овог фестивала биће настављен и данас и сутра. На више локација организован је тзв. „Open stage“, гдје сви имају прилику да представе своје таленте и умијећа.

Дневни програм је организован у термину од 11 до 14 часова, а феноменална атмосфера очекује вас и увече у термину од 18 до 22.30 часова.

Комплетан програм погледајте ОВДЈЕ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана