Почео седми “Vivia Run&Мore Weekend” – два дана, шест трка, 7 000 учесника

Г.С.
Почео седми “Vivia Run&Мore Weekend” – два дана, шест трка, 7 000 учесника

Тропик Бамбини Маратоном отворен је седми “Vivia Run&Мore Weekend”.

Стотине предшколаца, узраста од 2 до 7 година одмјерило је снаге на тркачкој стази, у пратњи родитеља, старатеља, тренера волонтера...

На циљу су сви добили медаље и поклоне спонзора. Награђени су фер плеј, поштовање разлика, пријатељство, истрајност и узајамну подршку. After Party употпунио је Кловн Фазонко и музички пријатељи.

„Годинама успјешно промовишемо спорт међу новим генерацијама и поносни смо на ту чињеницу. У сарадњи са пословним партнерима, славимо сваку освојену здраву навику и дјецу награђујемо посебно дизајнираним медаљама, музиком, смијехом, новим познанствима и свим бојама забаве – каже Горан Ћорић, директор и идејни творац “Vivia Run&Мore Weekend “ фестивала у Бањалуци.

Првог фестивалског дана на програму је и „Intersport School Run ” која обухвата такмичења основаца и средњошколаца на 800 метара у различитим категоријама - за лични и школски резултат. Котизација је бесплатна, а поклони спремни. 

Субота вече резервисана је за најлуђу забаву у оквиру урнебесне и јединствене у Европи „Nektar Color Fun Run ”. Бањалучани и њихови гости, различитих профила и генерација, трче два километра посипајући се органским бојама, уз поздравне децибеле са музичких пунктова. Град на Врбасу одзвања смијехом, плесом, другарством, поклонима…

Другог фестивалског дана је централни догађај – десети, јубиларни Метромедиа РМЦ Бањалука Полумаратон. Истовремено трчимо Imlek RMC 10k и G-Drive 5k Team Run.

Сваки учесник фестивала добио је прилику да подржи развој спортске културе међу генерацијама које расту – донирањем 2 КМ или продајом освојених километара здравља. Новац усмјеравамо Покрету „Марина Маљковић” који на кошаркашки терен изводи дјевојчице из Бањалуке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана