Почео са радом савремени спортско-рекреативни центар на отвореном: Парк игре и забаве за све генерације

Александра Тодоровић
Foto: Глас Српске

БАЊАЛУКА - Школа спорта “Звјездица” отворила је јуче први спортски парк “Никола Тесла” на Петрићевцу, у којем ће љубитељи рекреације, игре и забаве имати на располагању 38 садржаја и најмодернију опрему.

- Главна идеја водиља нам је била да направимо мјесто уживања и забаве за цијеле породице. Нашли смо погодну локацију у Његошевој улици 45, недалеко од пасареле на западном транзиту. Спортски парк је у непосредној близини Основне школе “Никола Тесла” и вјерујем да ће дјеца бити најсрећнија због новог кутка за игру и вјежбање - казао је за “Глас Српске” оснивач и координатор парка Србољуб Вуковић.

Истакао је да је путујући по Европи и свијету видио сличне паркове.

- Тако сам дошао на идеју да би и Бањалука требало да добије парк који ће својим разноврсним садржајима понудити непрекидну забаву свим генерацијама - нагласио је Вуковић.

Појаснио је да се парк налази поред Основне школе “Никола Тесла” те да им је циљ било да обједине све активности на једном мјесту.

- У овом парку спортисти ће моћи играти фудбал, кошарку, тенис, бадминтон, мини-голфа... Мислили смо и на љубитеље адреналина, који ће забаву пронаћи у пејнтболу или стрељаштву са комплетном опремом - нагласио је Вуковић.

Додао је да парк нуди могућност изнајмљивања спортских терена, организовање рођендана, као и спровођење тематских активности за једну породицу.

- Ово је наша база, овдје ћемо спроводити различите активности и програме, од школе спорта, тениса, вожње ролера, тренинга, рекреације, рођендана, куглања, тим билдинга - казао је Вуковић.

Истакао је да се у парку налази и вјештачка планина за пењање, адреналински парк, као и средства за игре без граница.

- У нашем центру забава нема краја. Клинцима ће посебно бити занимљив пејнтбол за дјецу, скакање у врећи, трамполини, као и гађање мете са великим праћкама - нагласио је Вуковић.

Појаснио је да ће родитељи моћи безбрижно да оставе дјецу да се играју и забављају, а да они уживају гледајући их уз кафу, јер се у склопу парка налази и кафе-бар.

- Организоваћемо вечерње анимације, биоскоп на отвореном са удобним фотељама, гдје ћемо моћи да упалимо пројектор и гледамо било спортска дешавања, утакмице или цртане филмове - закључио је Вуковић.

Освијетљени терени

Србољуб Вуковић је истакао да је спортски парк опремљен најсавременијим берго коцкама па су на тај начин све активности подигнуте на виши ниво.

- Имамо професионалну опрему, а обезбиједили смо и расвјету, тако да ће терени бити освијетљени. Како нам долазе распуст и одмори вјерујем да ће наши суграђани, а и гости са старне, љетне ноћи проводити у парку уз спортске програме и филмове за све генерације - казао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана