Почео нови циклус превентивних здравствених прегледа у бањалучком Дому здравља

Срна
Почео нови циклус превентивних здравствених прегледа у бањалучком Дому здравља

БАЊАЛУКА - На подручју Бањалуке данас почиње нови циклус бесплатних превентивних здравствених прегледа за становништво са фокусом на кардиоваскуларна и малигна обољења.

Директор бањалучког Дома здравља Невена Тодоровић изјавила је Срни да је план да овом акцијом, под називом “За твоје добро”, на иницијативу града, током ове године буде обухваћено више од 27.000 Бањалучана који ће на једном мјесту моћи да обаве више различитих прегледа.

Тодоровићева је навела да је градским буџетом за наставак ове акције, која је почела у октобру прошле године, планирано 600.000 КМ.

Она је додала да ће радити у укупно седам амбуланти породичне медицине и биће обухваћено 14 мјесних заједница.

До 1. јуна биће организовани прегледи у амбуланти породичне медицине у Поликлиници за 18.000 становника мјесних заједница Центар један и два и Булевар. Пацијенти ће добити позив из амбуланте породичне медицине.

Тодоровићева је објаснила да су пројектом углавном обухваћени пацијенти који не долазе често на прегледе, те апеловала да се јаве тимовима породичне медицине у Поликлиници и провјере да ли су обухваћени пројектом.

Она је истакла да ће након тога до краја године бити организовани прегледи за мјештане од 18 до 70 година у амбулантама породичне медицине у мјесној заједници /МЗ/ Карановац, те и МЗ Љубачево, као и у Борковићима за мјештане Борковића и Бистрице.

“У амбуланти породичне медицине Пискавица прегледи ће бити организовани за мјештане те и МЗ Горња Пискавица, у Врбањи за мјештане те и МЗ Дебељаци, а у МЗ Кола и Стричићи за мјештане ових и МЗ Павићи”, навела је Тодоровићева.

Она је подсјетила да је у оквиру превентивних активности у прошлој години од 6. октобра до 23. децембра прегледано укупно 1.286 грађана, од којих је 78 упућено на додатну дијагностику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана