Почео фестивал „Козара етно”: На окупу чувари традиције из Српске, Србије, Чешке, Панаме...

ГС
Почео фестивал „Козара етно”: На окупу чувари традиције из Српске, Србије, Чешке, Панаме...

БАЊАЛУКА - Уз традиционалну музику, игре и разна такмичења, синоћ је отворен 19. по реду „Козара етно 2024” фестивал.

Ова манифестација, која већ дуги низ година има за циљ да кроз фестивалску аутономност његује традицију и сачува обичаје различитих крајева, ове године баш као и претходних окупила је учеснике из различитих дијелова свијета.

Тако ће посјетиоци у наредних неколико дана имати прилику да осјете дух Козаре и Поткозарја, али и Панаме, Чешке и Грчке.

Овогодишњој манифестацији присуствовао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који је у свом говору честитао организаторима на истрајности и вољи да из године у годину, на традиционалан начин промовишу нашу културу, традицију и обичаје, саопштила је Градска управа.

Осврнуо се и на долазак учесника из разних дијелова свијета у прелијепу Пискавицу.

-Шаренило ношњи, култура, традиција, музике и игара — тако би се у само пар ријечи могао описати 19. по реду „Козара етно” фестивал. Манифестација која је окупила чуваре традиције и културе из далеке Панаме, Чешке, Грчке и наше братске Србије представља Пискавицу, Бањалуку и цијелу Републику Српску у најљепшем свјетлу. Хвала Мирку Арамбашићу и КУД-у “Пискавица” који својом упорношћу, љубављу према отаџбини и великим ентузијазмом чува нашу културу и обичаје, а уједно, кроз овај прелијепи фестивал, промовише наш град широм свијета – поручио је градоначелник.

Искористио је прилику и да нагласи да је Бањалука овог викенда центар културних манифестација.

-”Бањалука фест” и “Козара етно фестивал” довели су до тога да се у нашем граду тражи кревет више и на то смо изузетно поносни – закључио је Станивуковић.

„Козара етно” фестивал биће настављен и данас, 6. јула те је овај дан резервисан је за сјајну забаву у склопу „Акване”, док ће трећи дан фестивал бити на Тргу Крајине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана