Почео „Ћевап фест“ ФОТО

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Тродневни „Ћевап фест“, гастро - манифестација која његује традицију најпознатије бањалучке делиције, почела је вечерас, у градском парку „Петар Кочић“ .

Манифестација која је почела уз наступе ансамбла „Бањалучки вез“ и сатиричара Миладина Берића трајаће до недјеље, 9. октобра, уз богат забавни програм, а и многобројне новитете као што је такмичење у брзом једењу мале порције ћевапа.

„Ћевап фест“ је привлачио десетине хиљада људи, па се промотер манифестације Небојша  Куштриновић нада да ће садржајан програм привући велики број Бањалучана и посјетилаца из околних општина, који су са нестрпљењем чекали крај пандемије и повратак овог фестивала.

С обиром на обогаћен садржај, очекује се иста, а можда и већа посјећеност.

Куштриновић сматра  „Ћевап фест“ заслужује више пажње.

-Знамо шта је пекиншка патка, гирос или француски специјалитети, а наше специјалитете не знамо чувати. Неопходно је брендирати бањалучки ћевап јер је он надалеко познат, што је доказао и велики број гостију који је посјетио Бањалуку током претходна три „Ћевап феста - истакао је Куштриновић.

Он је истакао да вјерује да ће „Ћевап фест“ опстати, те је позвао и Градску управу Бањалуке и Владу Републике Српске да подрже ову манифестацију, која је, како каже, већ постала бренд Бањалуке и Републике Српске.

Централни дио манифестације биће одржан сутра када је планиран и највећи број догађаја. У подне ће наступити Кенан Имамовић, један од најпознатијих мађионичара и илузиониста на овим просторима, а дјеца ће имати прилику да се опробају и у такмичењу у слагању рубикове коцке.

У 13.15 часова биће организовано такмичење у брзом једењу ћевапа, а заинтересовани се могу пријавити на лицу мјеста од јутарњих часова.

За послијеподневне часове планиран је наступ Културно-умјетничког друштва (КУД) „Веселин Маслеша“ и градског тамбурашког оркестра.

Посљедњег дана манифестације, у недјељу, 9. октобра, за атмосферу ће бити задужен дјечији ансамбл КУД-а „Васо Пелагић“ и хор КУД-а „Веселин Маслеша“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана