Почео "Бањалука Фест": Хаусер приредио спектакл на Кастелу (ФОТО/ВИДЕО)

Ивана Винчић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА- Музички виртуоз Стјепан Хаусер отворио је вечерас „Бањалука фест“ и још једном доказао да с правом носи титулу најбољег виолончелисте на свијету.

Концерт који се одржан на препуној Тврђави Кастел одушевио је Бањалучане који су уживали у свакој ноти и спектаклу који је приредио умјетник.

Хаусер је поздравио Бањалучане и навео да је јако срећан што је вечерас овдје.

" Добра вечер Бањалука. Ово је мој први пут у Бањалуци и радујем се што сам коначно ту. Имам за вас јако пуно пјесама, те вас молим да останете са мном до краја, јер сам за почетак спремио нешто мало спорије и романтичније, надам се да нећете отићи. А онда слиједи лудило. Уживајте! " рекао је Хаусер.

Публика је с одушевљењем пратила сваки његов потез, награђујући га громогласним аплаузима.

Први дио концерта је био резервисан за уживање у дјелима класичне и филмске музике, попут “Caruso” и “Shape of my Heasrt”, “ Pirates of the Carubbean “ а потом атмосфера достигла свој врхунац када је Хаусер засвирао "Let s Get Loud", "Livin la vida loca", "Despacito", "Señорrita" и друге латино хитове.

Чак је и запјевао пјесму “Sway” што је додатно одушевило пристутне.

Бањалука ће сигурно дуго памтити спектакл који је приредио и емоцију коју је донио Хаусер, а фестивал ће бити настављен сутра када наступа „Бијело дугме“, а публика ће прекосутра уживати уз Јелену Томашевић и Ивана Босиљћића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана