Почело уклањање контејнера са тротоара

Срна
Почело уклањање контејнера са тротоара

БАЊАЛУКА - Надлежне службе су ових дана почеле са премјештањем контејнера са тротоара у централном дијелу Бањалуке, а у наредном периоду новоформирана комисија испитаће могућности за измјештање контејнера и са других простора намијењених за пјешаке на ужем градском подручју, саопштено је данас из Градске управе.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић наложио је да у наредном периоду буду премјештени контејнери са тротоара који онемогућавају пролаз пјешака.

Истовремено, град креће и са појачаним активностима на чишћењу и уређењу да би Бањалука остала препознатљива као чист и уредан град.

“Имајући у виду чињеницу да смо у претходном периоду имали велики број дана са неповољним временским приликама (јаким ударима вјетра и падавинама), што има за посљедицу појаву различитих врста ситног отпада и грана на јавним површинама, у наредним данима службе ће појачати активности на одржавању јавне хигијене”, навели су у Одјељењу за комуналне послове.

Из овог одјељења додају да ће на појединим мјестима велики контејнери од пет метара кубних бити замијењени малим контејнерима, а та мјеста биће покривена видео-надзором с циљем спречавања дивљих депонија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана