Почело рушење хотела "Палас" у центру Бањалуке ФОТО

Г.С.
Почело рушење хотела "Палас" у центру Бањалуке ФОТО

БАЊАЛУКА – Рушење хотела "Палас" у центру Бањалуке почело је данас, објавио је на друштвеним мрежама Драшко Станивуковић, градоначелник највећег града у Српској.

"Подвиг вијека! Дан који Бањалука чека пуне 43 године данас је дошао! Знам да је тешко повјеровати, чак и мени који на овом пројекту перманентно радим пуне двије године. На мјесту ових рушевина родиће се нови симбол Бањалуке", написао је Станивуковић.

Додао је да је пресрећан и препоносан, јер су успјели оно што нико прије њих није.

"Почело је рушење хотела "Палас", како би се на овом мјесту изградило ново ремек-дјело архитектуре! Позивам све суграђане да сутра од 13.30 часова код говорнице присуствују презентацији ремек дјела - макете новог хотела", истакао је Станивуковић.

На посљедњој сједници Скупштине града, средином фебруара, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић најавио је да ће рушење почети 28. фебруара, а да ће почетком марта кренути радови и кранови увелико бити на терену.

Градска управа је 17. фебруара објавила градоначелникову изјаву да је пројекат рушења и изградње хотела "Палас" завршен и да то значи да у ћемо ускоро видјети кранове на лицу мјеста. Поручио је како једва чека дан кад ће доћи и кључни људи компаније "Цептер" и започети овај изузетно значајан пројекат.

Хотел "Палас" саграђен је 1933. године, за вријеме мандата првог бана Врбаске бановине Светислава Тисе Милосављевића и један је од објеката по којима је Бањалука и данас препознатљива.

ПОДВИГ ВИЈЕКА!
Дан који Бања Лука чека пуне 43 године данас је дошао!
Знам да је тешко повјеровати, чак и мени који на овом пројекту перманентно радим пуне двије године.
На мјесту ових рушевина родиће се нови симбол Бањалуке - нови хотел “Палас”! pic.twitter.com/o8hAeBikEn

— Драшко Станивуковић (@Stanivukovic_D) May 19, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана