Почело опремање вртића у Куљанима

Ј. Ст.
Почело опремање вртића у Куљанима

БАЊАЛУКА - У оквиру изградње вртића у Куљанима, који ће пружити смјештај за 90 малишана, у току су радови на вањском уређењу.

Како су потврдили у Одјељењу за комуналне послове, тренутно се ради на поплочавању и изради ивичњака, након чега слиједи постављање ограде око вртића и изградња приступне саобраћајнице.

- Истовремено траје опремање вртића како би прва предшколска установа у том насељу отворила врата за најмлађе становнике. Претходно су завршени радови на реконструкцији и промјени намјене објекта некадашње основне школе у предшколску установу у овом насељу - кажу у Одјељењу.

Завршени су и радови на прикључењу објекта на електроенергетску мрежу, а у завршној фази је изградња хидротехничке инфраструктуре за потребе вртића.

Завршетак свих радова очекује се до краја године како би након прибављања употребне дозволе вртић могао да буде стављен у функцију на радост малишана и родитеља Куљана, једног од најбрже растућих насеља. Укупна вриједност инвестиције, коју град реализује у сарадњи са Развојним програмом УН-а (УНДП), износи око 800.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана