Почело јесење чишћење града

Данијела Стоканић
Почело јесење чишћење града

Бањалука - Постављањем контејнера и чишћењем сливника у Крфској улици у насељу Обилићево, почела је јесења акција чишћења и уређења града.

Почетак акције, која ће трајати до краја мјесеца,  озваничили су градоначелник Слободан Гаврановић и директор комунално предузећа "Чистоћа" Александар Бајић.

Гаврановић је рекао да је ће се акција, која се одвија према плану Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, проводити у двије фазе.

- До суботе, 25. октобра грађани  из градских и сеоских мјесних заједница отпад могу одлагати на десној обали Врбаса, а од 21. до краја мјесеца, отпад ће бити прикупљан из мјесних заједница уз лијеву обалу Врбаса - казао је Гаврановић.

Додао је да ће акција бити спроведена у сарадњи са грађанима, школама, установама и удружењима, те уз координацију са мјесним заједницама и предузећима "Чистоћа" и "Еко еуро тим", која ће обављати одвоз отпада.

- Основни циљ акције је да се спријечи стварање дивљих депонија, те да се прикупи и изнесе што више крупног отпада, старих ствари и опалог лишћа. Поред тога, отпада и смећа из ријека и потока, те сваке друге врсте отпада који оптерећује и загађују нашу животну средину - истакао је Гаврановић.

Он је апеловао на грађане да се укључе у акцију, те да смеће изнесу на видна мјеста, како би га комуналне службе могле покупити.

Бајић је казао да су контејнери запремине пет кубних метара, мобилни и да ће бити постављени на видна мјеста.

- Контејнери ће бити постављени неколико дана на једној локацији, и грађани ће моћи изнијети комунални отпад  - рекао Бајић.

Додао је да ће ово предузеће бити максимално ангажовано на чишћењу града за вријеме акције.

- Појачаћемо и број машина на терену али и број људи који ће учествовати у чишћењу - навео је Бајић.

Важно је напоменути да грађани могу износити сав комунални отпад, изузев грађевинског.

Прољеће

У прољећној акција чишћења и уређења града, која је трајала од 31. марта до 18. априла, прикупљено 411 тона отпада. Акција јесењег чишћена и уређења града први пут је организована прошле године и тада је прикупљено 170 тона отпада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана