Почело анкетирање родитеља, крајем седмице биће познато колико ће дјеце ићи у вртиће

Срна
Почело анкетирање родитеља, крајем седмице биће познато колико ће дјеце ићи у вртиће

БАЊАЛУКА - Центар за предшколско васпитање и образовање Бањалука почео је анкетирање родитеља ради утврђивања броја дјеце која би у наредном периоду долазила у јавне вртиће, рекла је директор овог центра Јелена Куртиновић.

Куртиновићева је најавила да ће резултате анкете знати крајем ове седмице, те да од броја пријављене дјеце зависи у колико ће вртића рад бити организован.

- Моја претпоставка је да ће рад бити организован у четири вртића, и то „Марија Мажар“, „Сунце“, „Лана“ и „Лептирић“, због услова, али ћемо све тачно знати након анкетирања - рекла је Куртиновићева.

Она је подсјетила да је с циљем превенције ширења вируса корона бањалучки Центар за предшколско васпитање и образовање, којем је до 13. марта било пријављено 111 дјеце за чије чување није постојала алтернатива, од 16. марта организовао рад у четири вртића - "Марија Мажар", "Сунце", "Лана" и "Лептирић".

Куртиновићева је рекла да је због веома малог броја дјеце коју су родитељи слали у ове вртиће градски Штаб за ванредне ситуације 18. марта донио одлуку да ради само један дежурни вртић - "Марија Мажар".

Она је навела да је испочетка у овај дежурни вртић долазио мањи број дјеце, двоје или троје, али да је убрзо вртић похађало само једно дијете, и то повремено.

- Радили смо све вријеме и радимо и сада. Чекамо да дође до некаквих промјена. Родитељи треба да буду на опрезу и ако баш немају никакву опцију, а почињу да раде, да пријаве дјете. Имамо ових пет дана да позовемо све родитеље, па ћемо видјети који је то број - рекла је Куртиновићева и нагласила да ће се рад одвијати уз појачане мјере хигијене и здравствене заштите, те да ће бити направљене мање групе.

Штаб за ванредне ситуације Бањалука најавио је да ће током ове седмице бити донесена одлука о раду предшколских установа.

Након сједнице бањалучког Штаба за ванредне ситуације, одржане у петак, 24. априла, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да ће након окончања анкетирања у јавним и приватним вртићима бити утврђено колико би дјеце у актуелним околностима долазило у ове установе.

У Бањалуци је одлука о затварању вртића и организовању донесена 13. марта на основу ограничења које је усвојио градски Штаб за ванредне ситуације у оквиру превентивних мјера на сузбијању ширења вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана