Почели радови у XXI куљанској улици, бројни мјештани и даље без асфалта: Љети се гуше у прашини, зими у блату

Тамара Бубњевић
Почели радови у XXI куљанској улици, бројни мјештани и даље без асфалта: Љети се гуше у прашини, зими у блату

БАЊАЛУКА - Асфалтирање XXI куљанске улице почело је у петак, а планирано је да буде урађена дионица дужине 250 метара.

Из Градске управе су саопштили да је за ову намјену из градског буџета издвојено 30.000 КМ, те да би радови у овој улици требало да се окончају за десетак дана.

Градски менаџер Бојан Кресојевић и овлаштени потписник у Одјељењу за саобраћај и путеве Славко Давидовић обишли су почетак радова у XXI куљанској улици.

- Сада када су велике врућине, можемо да видимо да се при сваком проласку аутомобила диже велика прашина. Колико све ово значи грађанима, видимо и по томе што су се окупили у великом броју и да су заиста срећни што коначно добијају нови асфалт - рекао је Кресојевић.

Мјештани ове улице истичу да су имали доста проблема због неасфалтиране улице, јер када су врућине диже се прашина, а када пада киша - прави се блато. Зато су поручили да им много значи свако инфраструктурно напредовање насеља у којем је све више дјеце, породица и нових кућа.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Куљани Јовица Томић казао је да добро што су почели радови, али да генерално није задовољан односом града према овом насељу.

- Асфалтирање сваке улице је добродошло, али нисам задовољан сарадњом са новом градском администрацијом. До сада смо увијек радили по приоритетима, онако како доставимо из Мјесне заједнице Градској управи, али сада то није био случај. Ја нисам ни обавијештен да су почели радови у XXI куљанској улици - рекао је Томић за “Глас Српске”.

Нагласио је да су у Куљанима горући проблеми и даље канализација и велики број неасфалтираних улица.

- Ове године асфалтирана је X куљанска улица и један крак VII куљанске, а то је било у програму од прошле године - казао је Томић.

Додао је да у Куљанима постоји велик број неасфалтираних дионица.

- Тешко је то рећи у километрима, јер једна улица је сама километар са крацима. Претходних година смо урадили добар посао што се тиче модернизације улица - рекао је Томић.

Истакао је да је Прва куљанска улица у веома лошем стању.

- План је био да асфалтирамо XIII куљанску, јер је она међу већима. Наравно, као приоритет увијек достављамо и реконструкцију Прве куљанске улице. Један крак XXI улице урађен је прошле године, а други крак је овај који се сад ради - истакао је Томић.

Расвјета

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Куљани Јовица Томић казао је да је некадашњи проблем освијетљења улица ријешен.

- Што се тиче расвјете, доста тога је ријешено, више од 90 одсто улица и кракова има сијалицу. То смо успјели завршити у протекле четири године - рекао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана