Почели радови на водоводу у Лазареву

Срна
Почели радови на водоводу у Лазареву

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић озваничио је јуче почетак радова на изградњи водоводне мреже у бањалучкој Мјесној заједници Лазарево, чија је вриједност 75.000 КМ.

Радојичић је том приликом навео да ће окончањем радова 25 домаћинстава овог насеља ријешити проблем водоснабдијевања, те да ће Град наставити рад на још неколико оваквих пројеката, саопштено је из Градске управе.


"Највише таквих радова биће у Куљанима, гдје постоји велика потреба за реконструкцијом мреже. Истовремено, водимо више разговора са страним инвеститорима о могућностима већег кредитног аранжмана за рјешавање много жкрупнијихж послова у области водоснабдијевања и канализације на ширем подручју града", каже Радојичић.

Он је додао да се преговори воде са Европском банком за обнову и развој, Европском инвестиционом банком и другим потенцијалним партнерима о пројектима чија је вриједност до 10 милиона евра, а који би у наредним годинама на ширем подручју града ријешили или већином ријешили проблеме водовода и канализације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана