Почели радови на Старчевици: Ниче ново мјесто за дјечију игру

М. В.
Почели радови на Старчевици: Ниче ново мјесто за дјечију игру

БАЊАЛУКА - Становници насеља Старчевица добиће ново уређено мјесто за дјечију игру на углу улица Саве Љубоје и Рајка Боснића, најавио је градоначелник Драшко Станивуковић.

- Почели су радови на уређењу простора прилагођеног примарно за дјечију игру, али и са одређеним спортско-рекреативним садржајима. Тако ће најмлађи суграђани на Старчевици добити уређен кутак за игру са љуљашкама, клацкалицама и тобоганима и дјечије игралиште за одбојку - наводе из Градске управе.

Додају да ће у оквиру овог простора бити постављен и бетонски сто за стони тенис, а комплетан простор биће обогаћен и пратећим мобилијаром.

Изградња нових дјечијих и спортских садржаја на Старчевици реализује се у сарадњи града и Развојног програма Уједињених нација (УНДП), а у оквиру пројекта "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ" - фаза 2. Радове, вриједности 41.991 КМ, изводи фирма "Егић коп" д.о.о. Бања Лука.

Спортски терени у оквиру Студентског центра "Никола Тесла" Бањалука биће комплетно санирани.

Осим тога, Градска управа расписала је јавну набавку за избор извођача радова овог значајног пројекта, чијом реализацијом ће суграђани добити ново уређено мјесто за спорт и рекреацију.

Осим обнове овог популарног игралишта код "К4", биће реконструисано и игралиште у насељу Кочићев вијенац, за шта је такође у току тендер за избор извођача радова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана