Почели радови на мјесту некадашње тржнице у Лазареву

К. Ш.
Почели радови на мјесту некадашње тржнице у Лазареву

БАЊАЛУКА - Почела је изградња Центра културних и креативних индустрија Бањалуке, који ће се налазити на мјесту некадашње тржнице у насељу Лазарево.

Марио Милановић, један од координатора на овом пројекту, нагласио је да је ово центар за производњу новог културног садржаја.

- Хвала на разумијевању и подршци Европској унији за овај пројекат, као и граду. Овај центар је намијењен за продукцију и производњу новог културног и креативног садржаја, за развој музичке индустрије који ће запошљавати велики број умјетника, музичара, аудио-инжењера и продуцената. Имаћемо студио за видео-продукцију, салу за плес, аудиторијум са више од 300 мјеста за сједење и слично - појаснио је Милановић и додао да ће бити и сала за едукацију и менторске програме.

Савјетница градоначелника Милада Шукало додала је да се нада да ће Бањалука овим пројектом и свиме што је урађено у протеклих неколико година бити на мапи великих центара културних и креативних индустрија.

- Направили смо велики број контаката са регионом, али и свијетом када су у питању ови пројекти, а круна свега је ова пијаца у Лазареву, која је стајала као неугледно мјесто - истакла је Шукалова.

Како наводи, то је било ругло, гдје су приликом обиласка пронашли велики број шприцева и боца од алкохола, што представља проблем, јер се налази у близини школе.

- Ово ће сада бити мјесто гдје ће се окупљати омладина која је спремна да се бави креативним радом - закључила је она.

Из Градске управе наводе да је ово вишемилионски пројекат од три етаже који је подржала Европска унија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана