Почели припремни радови пред изградњу новог хотела „Палас“

ГС
Почели припремни радови пред изградњу новог хотела „Палас“

БАЊАЛУКА – Након више деценија чекања почели су припремни радови који претходе изградњи потпуно новог хотела „Палас“, пројекта вриједног око 80 милиона КМ, објавио је на „Фејсбуку“ градоачелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

-У току су радови на испитивању терена, а након тога слиједи рушење постојећег недовршеног објекта који је нарушавао изглед центра нашег града. Овај пројекат умногоме ће промијенити слику Бањалуке, засигурно постати нова разгледница града, али и донијети са собом бројне садржаје који ће допринијети развоју туризма – истакао је Станивуковић.

Додао је да се са много оптимизма и мотивације дочекује предстојећа грађевинска сезона „са мноштвом нових пројеката који са собом носе једну нову димензију Бањалуке, Бањалуку 21. вијека“. Станивуковић је у новембру прошле године најавио да ће у фебруару 2023. бити срушен и поново изграђен незавршени хотел „Палас“ у центру града. Раније је најављено да се до идејног рјешења дошло у сарадњи с архитектом Ханијем Рашидом и представницима компаније Цептер.

Рјешавање проблема незавршеног објекта траје од 1987. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана