Почели “Бањалучки етно-дани”: Фолклорни ансамбли чувају традицију и обичаје

М. С.
Почели “Бањалучки етно-дани”: Фолклорни ансамбли чувају традицију и обичаје

БАЊАЛУКА - Дуго најављивани “Бањалучки етно-дани” почели су у петак манифестацијом “Козарски етно” у Пискавици а љубитељи народне игре и пјесме до недјеље моћи ће да уживају и у “Фестивалу српског фолклора”.

Jедан од организатора смотре Туристичка организација града саопштила је да ће љубитељи традиционалне музике и народних обичаја моћи да уживају у дијелу манифестације на тврђави Кастел у суботу од 21  и недјељу од 20 часова..

- На фестивалу у Бањалуци наступиће 400 учесника из четири земље. Организатори су сагласни да се све манифестације које носе печат “традиционално, односно чувара обичаја и изворног мелоса”, саберу под једну кровну организацију, али при томе да задрже фестивалску аутономност. На тај начин оне ће бити још занимљивије - поручили су из Туристичке организације града.

Објаснили су да је циљ оваквог вида сарадње да се кроз “Бањалучке етно-дане” представе сви они који баштине традицију и чувају обичаје својих крајева.

Туристичка организација организује ову манифестацију заједно са Културно-умјетничким друштвом “Пискавица” и Ансамблом народних игара и пјесама “Веселин Маслеша”.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана