Почеле припреме за изградњу моста у Дервишима, изабран извођач

Г.С.
Почеле припреме за изградњу моста у Дервишима, изабран извођач

БАЊАЛУКА - Изабран је извођач радова за изградњу моста у Дервишима, који ће омогућити квалитетнију саобраћајну комуникацију у том дијелу Бањалуке, те прије свега повећати безбједност за пјешаке и бициклисте.

Најавила је ово овлаштени потписник у Одјељењу за саобраћај и путеве, Јелена Кос.

"Ових дана потписали смо и уговор са извођачем и истовремено започели са припремним активностима пред почетак самих радова на терену. С обзиром на то да је овај правац на којем ће се градити мост веома фреквентан, прије свега, потребно је ријешити начин одвијања саобраћаја у вријеме градње моста", појаснила је она.

Ове активности, како је навела, укључују и припреме за изградњу привременог пјешачког моста и обилазница за путничка возила односно одвијање друмског саобраћаја.

"Аутобуски саобраћај на релацији Бањалука-Лакташи ће се одвијати дијелом транзита тако да ћемо имати и преусмјеравање саобраћаја, али о свему ћемо благовремено обавијестити грађане", казала је Кос.

Како је истакла, почетак радова на изградњи моста преко Широке ријеке очекују се током наредног мјесеца.

Наиме, будући мост, који ће бити саграђен на локацији старог, имаће двије саобраћајне траке, обостране тротоаре и бициклистичке стазе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана