Почела вакцинација запослених у Геронтолошком центру у Бањалуци

Срна
Почела вакцинација запослених у Геронтолошком центру у Бањалуци

БАЊАЛУКА -У Геронтолошком центру у Бањалуци данас је против вируса корона вакцинисано 35 од 105 запослених, а у сриједу, 17. марта, почеће вакцинација 281 корисника, од њих 303.

Вршилац дужности помоћника министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Владимир Макарић рекао је да је Влада Српске усвојила план вакцинације којим су утврђени приоритети.

- Планом је дефинисано да су приоритетна група за вакцинацију против вируса корона запослени и корисници установа социјалне заштите. Интересовање је велико, а предвиђено је да буде вакцинисано око 2.000 корисника и 500 запослених - изјавио је новинарима Макарић и подсјетио да је до сада вакцинисано 150 запослених у установама социјалне заштите.

Директор Герентолошког центра Винко Лолић нагласио је да у овом центру није било заражених вирусом корона, јер је рађено у складу са прописаним мјерама.

- Захвалан сам Влади Републике Српске и Министарству здравља и социјалне заштите што су стара лица приоритет у вакцинисању против вируса корона. Вакцинисали смо данас 35 запослених, а сутра ће их бити вакцинисано 32. Процес вакцинације биће завршен у суботу, 20. марта - рекао је Лолић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана