Почела вакцинација ученика деветих разреда

Срна
Foto: Илуистрација

БАЊАЛУКА - Због пандемије вируса корона у Бањалуци је почела вакцинација ученика који полазе у девети разред, саопштено је из бањалучког Дома здравља.

Вакцинација за ученике рођене у периоду од 1. септембра 2005. до 1. септембра 2006. године почела је јуче и трајаће до 20. августа, а циљ је повећање обухвата вакцинисане дјеце кроз систематску имунизацију.

"У наредном периоду, родитељи и ученици биће позивани од тимова породичне медицине код којих су регистровани, у термину када нема других лица у амбуланти, како би избјегли потенцијално излагање дјеце вирусу корона", наведено је у саопштењу.

Прегледи ће бити обављани у матичним амбулантама породичне медицине, након чега ће ученици бити упућени на редовну вакцинацију у Центар за вакцинацију.

"Препоручене епидемиолошке мјере се спроводе према сваком ученику који долази у амбуланту породичне медицине на преглед, а по обављеном прегледу, налаз и мишљење које издаје доктор породичне медицине вриједи 24 часа, те је потребно да у том временском периоду ученик буде вакцинисан у Центру за вакцинацију", наведено је у саопштењу.

Из Дома здравља су напоменули да је редовна вакцинација значајна и у вријеме пандемије изазване вирусом корона, како би избјегли друге потенцијалне епидемије које се могу спријечити редовном систематском вакцинацијом.

Из бањалучког Дома здравља позвали су родитеље да доведу своју дјецу на вакцинацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана