Почела вакцинација лица старијих од 65 година

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас почела вакцинација против вируса корона за становништво старије од 65 година у амфитеатру Института за јавно здравство Републике Српске, за шта се пријавило око 9.000 грађана.

Доктор Весна Лучић Самарџија истакла је да се процес имунизације ових лица обавља упоредо са вакцинацијом здравствених радника, пензионисаних здравствених радника Дома здравља, те корисника и запослених у установама за смјештај старијих лица и других установа за смјештај и дуготрајну његу.

“План је да данас буде вакцинисано 40 лица која су се претходне седмице пријавила тимовима породичне медицине. Очекујемо да ће масовнија вакцинација бити наредне седмице”, рекла је новинарима Самарџија.

Она је навела да ће процес вакцинације зависити и од припреме дворане у којој ће бити обављан.

“У Бањалуци за сада имамо 20 тимова који ће спроводити процес вакцинације. Позивам грађане да се и након вакцинације придржавају прописаних мјера, јер је потребно да прође одређени период како би била створена антитијела”, рекла је Самарџија.

Министарство здравља и социјалне заштите је 9. марта у складу са Планом вакцинације против ковида 19 у Српској објавило јавни позив за пријављивање на вакцинацију лица старијих од 65 година, јер спадају у једну од приоритетних група.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана