Почела сједница Скупштине града: Станивуковић најавио повећање броја фирми које ће косити траву

ГС
Foto: A. Чавић

БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалука Драшко Станивуковић је рекао да ће идуће године бити повећан број фирми у Бањалуци које су задужене за кошење траве у граду.

Одговарајући на питање одоборника покрета Бањалука зове Саше Лазића, Станивуковић је рекао да област није уређена.

– Ја сам постао градоначелник за кошење траве. Гдје нас зову ми ту идемо. Не може се све за пола године промијенити, имамо оквирне споразуме који нас ограничавају, али ми то можемо да поправимо и хоћемо. Наредне године идемо са повећањем броја фирми за кошење и број људи да се све уради за седам дана, а не као сада кренемо од центра и док дођемо до периферије центар је опет зарастао – објаснио је он, преноси Српскаинфо .

Одборник Лазић је на актуелном часу данашњег засједања Скупштине града рекао да се требају ријешити проблеми са кошењем у граду.

– Ја знам да је било проблема са временом и буџетом због политичке ситуације, али грађане то не треба да интересује. Нјима је најважније да када изведу дијете вани трава не буде виша од њиховог дјетета – рекао је Лазић.

У току је четврта редовна сједница Скупштине града на којој одборници разматрају 76 тачака дневног реда, а између осталог и приједлог одлуке о комуналним таксама. На дневом реду су већином регулациони планови и давање у закуп под посебним условима пословних простора.

Такође, на дневном реду су и извјештаји о стању у јавним предузећима за прошлу годину, као и план рада за ову годину.

Сједница Скупштине града је требала бити одржана јуче, али је због техничког система старог више од 20 година, који је проузроковао проблеме с микрофонима и немогућност регистрације одборника за актуелни час одгођена за данас и одржава се у малој сали Народне скупштине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана