Почела сједница Скупштине града Бањалука: Одборници о буџету и још 86 тачака

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – У згради Градске управе почела је сједница Скупштине града Бањалука на којој је најбитнија ставка Приједлог буџета од 149,4 милиона КМ.

Дневни ред за ову сједницу је обиман и садржи 87 тачака, а највећа полемика протеклих дана се водила око амандмана од 6,5 милиона КМ на буџет града коју је предложила скупштинска већина предвођена СНСД-ом.

Скупштинска већина кроз амандмане тражи једнократну помоћ за здравствене раднике и породиље и помоћ за пензионере. Из опозиционих редова и стране градоначелника тврде да ће предложеним амандманима бити блокиран град.

Испред Градске управе окупило се неколико десетина грађана који су носили пароле "Ја волим Бањалуку", "Народ вас посматра", те "Народ гледа па кажњава" којима су пружили подршку градоначелнику Драшку Станивуковићу.

Шеф Клуба одборника СНСД-а Драгослав Топић, тражио је санкције због, како је навео „цртања мета на Тргу Крајине“, односно постављања огласне табле на којој су фотографије одборника скупштинске већине уз слоган „Бањалука се гаси“.

Топић је поставио одборничко питање да ли је Градска управа, комунална полиција или градска инспекција прдузела икакве мјере поводом постављања билборда.

- Ево и моја глава је била јуче на Тргу и можете ме качити свуда по граду. Занима ме шта је предузела Комунална полиција и да ли је неко кажњен, придржавајући се одлука које је донио штаб - а то је, нема окупљања на јавним мјестима - упитао је Топић.

Од представника Комуналне полиције је стигао одговор да су изашли и да ће у писаној форми бити достављен извјештај о предузетим мјерама, након чега је Топић инсистирао да одговор добије усмено, јер не жели да чека 15 дана на одговор у писаној форми.

Након самог почетка сједнице потпредсједник Скупштине града Саша Чудић тражио је паузу јер у сали није била застава града Бањалука и Републике Српске.

Предсједник Скупштине града Младен Илић најавио је да ће пауза на сједници бити сваких сат времена због провјетравања просторија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана