Почела санација клизишта у Мотикама: Бунт мјештана уродио плодом

Александра Тодоровић
Почела санација клизишта у Мотикама: Бунт мјештана уродио плодом

БАЊАЛУКА - На задовољство мјештана, почела је санација клизишта на дијелу пута Петрићевац - Мотике у улици Краља Александра И Карађорђевића. Становници овог дијела града на ово су чекали годину.

Из Градске управе потврђено је да је клизиште пријетило оближњим кућама, угрожавало животе и реметило нормално одвијање саобраћаја.

- Ову иницијативу су прошле године покренули становници овог дијела града. За пројекат је издвојено више од 270.000 КМ - казао је градоначелник Драшко Станивуковић.

Како је појаснио, ради се о првој фази која предвиђа изградњу потпорног зида дужине око стотину метара на дијелу клизишта, са одводњом површинских и подземних вода.

- Друга фаза предвиђа изградњу улице са два крака и једну потпуно модерну саобраћајницу као наставак пута који се пружа од тзв. жутих зграда до краја Мотика - казао је Станивуковић.

Како је истакао, дужност градске администрације није само да гради нове путеве него и да обнови оне који су оштећени.

- Свакодневно смо на терену, суочавамо се са животним проблемима који нашим суграђанима много значе - нагласио је Станивуковић.

Према његовим ријечима, приоритет је модернизација улица Душана Симића, Брковића пута и других споредних кракова, те иницијатива за чешће поласке аутобуса на линијама јавног градског превоза.

Станивуковић је раније истакао да мјештани оправдано траже чешће поласке аутобуса јер се ради о насељу удаљеном око пет километара од градског језгра.

Предсједник Савјета МЗ Петрићевац Зоран Савановић казао је за “Глас Српске” да горући проблем представља изградња саобраћајнице у улици Краља Александра I Карађорђевића која спаја ово насеље са Мотикама.

- Градоначелник нам је обећао приликом посјете Мотикама да ће за ову намјену из градске касе бити издвојен милион КМ - закључио је Савановић.

Мјештанин овог насеља који је желио да остане анониман пожалио се да им клизиште свакодневно задаје проблеме.

- Страхујем да ће ми клизиште урушити кућу и све што сам стварао годинама. Апеловали смо да овај проблем буде ријешен јер су Мотике густо насељено мјесто и куће се налазе са обје стране пута - испричао је он.

Аутобуске линије

Зоран Савановић каже да се мјештани Петрићевца већ дуго жале на нередовне и неуређене аутобуске линије.

- Имамо проблем са ријетким поласцима аутобуса 12П који пролази кроз Мајевичку улицу према Паприковцу. Потребно је увести и додатне линије, посебно када прође сезона годишњих одмора и дјеца крену у школу - нагласио је Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана