Почела са радом школа за труднице и родитељство

СРНА
Почела са радом школа за труднице и родитељство

БАЊАЛУКА - У склопу Центра за промоцију здравља и превенцију болести бањалучког Дома здравља данас је почела са радом Школа за труднице и родитељство са циљем да минимално 30 одсто трудница са подручја Бањалуке едукује о току трудноће и порођаја, те да се труднице подстакну да заузму активан став према трудноћи и порођају.

Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да је школа за труднице бесплатна и да ће се одвијати суботом.

Тодоровићева је навела да је битно да се труднице припреме за порођај, да виде шта их очекује, да им не буде страно и да чују савјете стручњака.

"На овај начин желимо да повећамо број успјешно завршених трудноћа и тиме дамо свој допринос провођењу пронаталитетне политике Републике Српске", рекла је Тодоровићева.

Тодоровићева је истакла потреба за већом акцијом у којој би се промовисало дојење као једно од најзначајнијих начина исхране и повезаности мајке са новорођенчетом.

Шеф Специјалистичких гинеколошких амбуланти у Дому здравља Бањалука Жељка Кизић рекла је да ће Школа за труднице и родитељство омогућити трудницама да без страха пролазе кроз трудноћу и постпорођајини период и да схвате да је то природан процес.

Она је рекла да ће се школа ће се одржавати суботом у термину од 10.00 до 11.30 часова, те да ће предавања држати пет специјалиста.

Трудница Оливера Бурсаћ рекла да је од изузетне важности што труднице имају могућност да у Дому здравља могу похађати овакав вид школе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана