Почела са радом комисија за оцјењивање идејних рјешења нове конгресне дворане

Срна
Почела са радом комисија за оцјењивање идејних рјешења нове конгресне дворане

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је данас почела са радом међународна комисија за оцјењивање идејних рјешења за изглед нове конгресне дворане у граду пристиглих на конкурс на који се пријавило 110 архитеката из цијелог свијета, саопштено је из Градске управе.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић навео је да је, с обзиром на знатан број пристиглих радова, пред комисијом велики посао да би се дошло до још једног симбола Бањалуке.

Градски архитекта Иван Рашковић рекао је да је код оваквих конкурса уобичајено да комисија има рок од мјесец дана да вреднује пристигле радове и изабере најбољи.

“Вјерујем да ћемо морати поставити нове рокове јер сада радимо у другачијим условима због актуелне епидемиолошке ситуације. Вријеме потребно за рад комисије диктираће и велики број пријављених рјешења”, истакао је Рашковић.

Уз домаће стручњаке, у раду Комисије учествује и један од најзначајнијих европских архитеката Борис Подрека из Беча, који ће, за сада, у раду учествовати видео-линком.

Међународни конкурс за изглед нове конгресне дворане у граду расписан је у децембру, а најбоље рјешење биће награђено са 30.000 евра.

Овај објекат планиран је као мултифункционални центар који треба да обједини више садржаја и Бањалуци коначно подари дворану која би имала оптималне капацитете за одржавање великих конгреса и конференција.

Будућа дворана биће лоцирана на атрактивној локацији, уз тениске терене клуба “Младост” код Парка Младен Стојановић, односно између градског стадиона и тржног центра “Делта планет”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана