Почела продаја јулских карата за превоз у Бањалуци, цијена иста

ГС
Почела продаја јулских карата за превоз у Бањалуци, цијена иста

БАЊАЛУКА - Иако је у задњем тренутку привремено рјешен проблем градског превоза за мјесец јул, то ипак није ујединило позицију и опозицију да се овај проблем трајно ријеши у корист грађана.

"Питање јесте привремено рјешено, те је јутрос у Бањалуци почела продаја карата за градски и приградски превоз по старим цијенама", казао је Дејан Мијић, директор "Аутопревоза" за "Независне". 

Подсјећамо, јуче је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић јавно саопштио да је проблем превоза, привремено ријешен, те да је град спреман да сноси трошкове за мјесец јул, гдје је у исто вријеме позвао скупштинску већину да се о овом питању изјасне. 

"Након апсолутно никаквог одговора дијела скупштинске већине зато што су на мору, други зато што их то не интересује, трећи ни оком да трепну, био сам принуђен, да се затворим у четири зида са превозницима, да разговарамо, размишљамо и да калкулацију око цијене ставимо на папир", казао је Станивуковић 

Са друге стране Драгослав Топић, шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука, је рекао за "Независне новине" да јул никад није ни био споран, а додаје да средства постоје и за август и септембар.

"На састанку се градоначелник са овим сложио, и сад не знам зашто је направио драму, и чекао синоћ задњи час, и на тај начин унио немир грађанима", казао је Топић.

Како је казао Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука, он је за повећање цијена карата, али не на терет грађана. 

"У буџету града има довољно средстава да се ријеше сва горућа питања. Јавни превоз ће функционисати", каже Илић.  Додао је да су позиви градоначелника на распуштање градског парламента смијешни, те је додао да градоначелник има проблем са прихватањем одговорности за функцију коју обавља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана