Почела примјена: У Бањој Луци могуће платити паркинг и банковном картицом кроз апликацију Go Parking

GS
Почела примјена: У Бањој Луци могуће платити паркинг и банковном картицом кроз апликацију Go Parking

Од данас је у Бањој Луци могуће платити паркинг и банковном картицом кроз апликацију Go Parking.

Шеф Одсјека за контролу паркинга, Далибор Керезовић појаснио је како ће нови систем плаћања функционисати на начин да ће возачи скенирањем QR кода који ће се налазити на свим апаратима за плаћање паркинга.

-На тај начин, аутоматски ће преузимати апликацију, коју након тога повежу са својом банковном картицом и на тај начин плате паркинг. Банковним картицама моћи ће се платити паркинг карте за један дан или по сату, док ће се накнадно радити на увођењу оваквог начина плаћања и за мјесечне и годишње паркинг карте – истакао је Керезовић.

Нагласио је како су на ову идеју првенствено дошли због туриста и пословних људи који бораве у нашем граду.

-Сви они када дођу имају проблем са плаћањем паркинга. Додатно, сви досадашњи начини плаћања паркинг карата остају у функцији – СМС порукама те путем апарата – додао је он.

Бања Лука на овај начин прати трендове паметних градова, те дигитализације у свим облицима и капацитетима.

Овај новитет посебно је важан за туристе који једноставним увезивањем картице са апликацијом могу да плате паркинг у било којој зони града, те на овај начин избјегавају компликације око куповине картица мобилних оператера.

Кроз апликацију Go Parking, коју можете преузети путем постојећих платформи Play store и App store – услугу паркинга могуће је такође платити и преко мобилног оператера на већ устаљен начин кроз СМС сервис.

Погодности кориштења апликације такође су и учитане мапе паркинга и повезаност са Гугл мапама, те аутоматским навигирањем ка задатом паркингу. Ова погодност посебно олакшава туристима у сналажењу и проналаску паркинга у граду.

Бенефити дигиталног начина наплате паркинг карата су вишеструки како за сам град, тако и за грађане као крајње кориснике рјешења. Корисник куповином карте на овај начин није обавезан да истакне паркинг карту на видно мјесто у аутомобилу, јер ће информацију о валидности купљене паркинг карте контролор добити из система.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана