Почела модернизација пружног прелаза "залужани" у Бањалуци

Срна
Почела модернизација пружног прелаза "залужани" у Бањалуци

БАЊАЛУКА - На пружном прелазу "Залужани" у Бањалуци данас су почели радови вриједни пола милиона КМ који се односе на модернизацију и подизање вишег нивоа безбједности саобраћаја.

Директор фирме "Коминг про" Градишка Данило Вујат навео је да је ријеч о увођењу електронског уређаја за контролу путног прелаза Залужани, на релацији Бањалука-Нови Град.

"Пројекат подразумијева изградњу сигнализације у једном и другом правцу од по 1,5 километара, постављање полубраника на прелазу, аутоматско управљање, те уградњу гумених патосница, као техничку адаптацију саобраћаја при прелазу саме пруге", појаснио је Вујат.

Вршилац дужности директора предузећа "Жељезнице Републике Српске" Слађан Јовић очекује да ће пројекат бити завршен у предвиђеном року од шест мјесеци.

"Пројекат финансира наше предузеће, а са градом Бањалука имамо потписан споразум да би у наредном периоду могли уредити путни прелаз у Подгоричкој улици", рекао је Јовић.

Градоначелник Бањалуке Драшкко Станивуковић рекао је да је овај пројекат од великог значаја за Бањалчане, јер ће значајно допринијети већој безбједности на пружним прелазима.

"У посљедњих пет година било је више од 50 несрећа на пружним прелазима, нажалост и са смртним исходима. Реализацијом овог пројекта људски фактор ће бити смањен на минимум", рекао је Станивуковић.

Станивуковић је најавио и да би до краја маја требало да почне реализација пројекта вриједног 1,5 милиона КМ, који подразумијева изградњу тротоара од насеља Лазарево до Трна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана